چگونه قرارداد مشارکت در ساخت را فسخ کنیم ؟
چگونه قرارداد مشارکت در ساخت را فسخ کنیم ؟
قرارداد مشارکت در ساخت از جمله قراردادهای خوب و بد حوزه املاک و مستغلات است که مالکین و سازندگان را با فراز و نشیب های زیادی مواجه می کند.
ما در این فایل صوتی با فاش کردن شگرد فسخ قرارداد مشارکت در ساخت شما را با این فراز و نشیب ها بعضاً آشنا می کنیم تا در هنگام انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت ششدانگ حواستان را جمع کنید و چشم بسته آن را امضاء نکنید.
خیلی از مالکین که با سازنده به مشکل برمی خورند شروع می کنند به داد و فغان که این چه بلایی بود سرمان آمد کاش هیچ وقت چنین قراردادی نمی بستیم و در این شرایط به دنبال راه فرار می گردند که از شر سازنده و قرارداد ترکمان چاییی که بسته اند خلاص شوند.
اما واقعیت این است که فسخ و برهم زدن قرارداد مشارکت در ساخت به این آسانی نیست چون سازنده در آن سرمایه ریخته اما آیا راهی برای فسخ وجود ندارد؟ من با فاش کردن شگرد فسخ قرارداد مشارکت در ساخت شما را شگفت زده خواهم کرد.
مشخصات
نوع فایل: MP3
عنوان: فاش کردن شگرد فسخ قرارداد مشارکت در ساخت
مدرس: محمدرضافولادی
زبان: فارسی
مدت: فقط ۶:۵۳ دقیقه!
چگونه قرارداد مشارکت در ساخت را فسخ کنیم ؟
سلام خدمت شما بنده به همراه سه ملک دیگر قرار داد مشارکت بستیم و در قرار داد ذکر شد در مدت هفت ماه جواز بگیرد ولی در |پایین یک تبصره نوشتن که در صورت طول کشیدن کارهای اداری مالکین حق اعتراض ندارند و از تاریخ ۹۶ تا الان که سه سال از قرار داد گذشته فقط فوندنسیون و سقف پارکینگ اول را زده و کار را ول کرده ومااز طریق دفتر قضایی در خواست تامین دلیل کردیم که در شورای حل اختلاف ردشد وگفتن بای مدت قرارداد تمام شود درضمن یک سال کرایه سکونت بنده را داد وسال بعد نداد از شما عاجزانه تقاضای راهنمایی دارم
سلام و درود
باید قرارداد مشارکت را بیاورید دفتر حضوری بررسی موشکافانه بکنیم./ شاید راهی برای برون رفت از این شرایط داشته باشید.
تلفن هماهنگی ۰۹۱۲۵۰۲۲۶۶۷
سلام خسته نباشید
یه سوال داشتم پدر من یه قراردادی برای مشارکت ساخت یه زمین خالی و با یه شخصی بسته که این قرار داد ایرادهای زیادی داره ازجمله اینکه هیچ ضرر و زیانی از سمت طرفین داخل قرارداد نیمده و پدر من به عنوال مالک
بوده
لذا داخل قرار داد سازنده اعلام کرده از زمانی که اخذ جواز ساخت گرفته شد به مدت ۱۵ ماه ساختمان و تحویل میده ولی هیچ تایمی مشخص نشده و حالا از اون موضوع ۲۷ ماه میگذره و سازنده ۲ عدد چک برا اخذ جواز به شهرداری داده که برگشت خورده و جلوی کار گرفته شده و سازنده بدون اجازه مالک یه صلح نامه با امضای خودش از طرف مالک با شهرداری امضا کرده و مقداری از زمین و به شهرداری فروخته الانم هیچ خبری نیست از سازنده الان چجوری میتونم قرارداد و فسخ کنم
سلام و درود
یکی از بدترین کارها همین است که مدت تعیین نمی کنند برای اخذ جواز. پدرتان باید از طریق دادخواست الزام به انجام تعهد او را بخواهد و اگر ممکن نبود با اجازه دادگاه خودتان یا ثالث اما با هزینه سازنده انجام دهید. قطعا زمان زیادی را باید طی کنید.
با سلام اگر قرارداد ساخت بین سازنده و مالک به مشکل بخورد و سازنده مبلغ زیادی از جواز را پرداخت کرده باشد ولی جواز و پروانه صادر نشده باشد مبلغ پرداختی به شهرداری متعلق به چه کسی میشود
سلام و درود
بستگی دارد که به چه علتی مشکل پیدا کردند و سرنوشت قرارداد مشارکت به کجا کشیده شده است. مثلا اگر قرارداد فسخ شده باید ببینیم در قرارداد چه شروطی پیش بینی شده لذا حکم واحدی وجود ندارد و بستگی به متن قرارداد دارد. که باید توسط وکیل متخخص ملکی ملاحظه بشود.
با سلام و درود خدمت شما دوست عزیز
اینجانب به عنوان مالک قرارداد مشارکت در ساختی با سازنده ای منعقد کردیم بعلت تاخیر در اجرای پروژه و اخذ جواز قرارداد توسط دادگاه فسخ گردید. (در قرارداد داشتیم در صورت عدم انجام هر یک از مفاد قرارداد این قرارداد فسخ میگردد).
سازنده به ادامه کار ادامه داده و ۴ سقف دیگر را هم اجرا کرده و اینجانب بعد از ۱۰ ماه پس از فسخ قرارداد اظهار نامه عدم رضایت و خلع ید براشون فرستادم و تامین دلیل انجام دادم که در آن پیشرفت کار به میزان ۵۵ درصد و هزینه کرد سازنده مشخص گردید. حال برای خلع ید به دادگاه مراجعه کردم و ایشان دادخواست تقابل الزام به سند به دادگاه دادن.(در قرارداد پس از سقف دوم یک دانگ و پس از اسکلت یک دانگ و در اتمام کار یک دانگ شرط شده بود)
بنظر شما ممکنه دادگاه رای بر عدم خلع ید سازنده ارایه دهد؟
علاوه بر آن اگر سازنده اقدام به ادامه کار تا قبل از رای دادگاه بدهد چه امکانی بوجود می آید؟
سلام و درود
اگر فسخ شد چرا ادامه داده؟ چرا جلوگیری نکردید؟
با این حال طبق قاعده فقهی و حقوقی با عنوان قاعده اقدام اگر سازنده بدون موافقت شما مبادرت به ادامه کار کرده مسئولیت و خسارات بر عهده خودش است. از سویی دادگاه یحتمل به نفع شما رای خواهد داد مشروط براینکه دادنامه فسخ قرارداد قطعی شده باشد. برای جلوگیری از کار سازنده باید از دادگاه تقاضای دستور موقت کنید.
مجددا با عرض تشکر از راهنمایی شما بزرگوار
سوال مطروحه این است که آیا میتوان بر این اساس برداشت کرد که در بدترین شرایط به ضرر مالک بایستی هزینه کرد سازنده به ایشان پرداخت گردد یا دادگاه سازنده را به عنوان مشارکت کننده در ساخت خواهد پنداشت.( یعنی ممکن است به فسخ صورت گرفته و اجرائیه صادره بی توجه بماند)؟
باعرض سلام مجدد. ممکنه جواب این سوال را هم بفرمایید؟
سلام و درود
مادامی که رای قبلی ابطال نشده باشد دادگاه دوم نمی تواند خلاف آن تصمیم گیری بکند. در بدترین شرایط به قول شما دادگاه از باب استیفای ناروا می تواند مالک را به پرداخت هزینه های انجام شده محکوم کند به شرطی که از سمت مالک چنین درخواستی به صورت قراردادی یا ضمنی احراز بشود.
سلام و درود فراوان
پدر بنده حدود سه سال پیش زمینی را به مهندسی برای ساخت به صورت قرار داد مشارکت در ساخت واگذار کر د اما سازنده بعدا اتمام قرارداد به تعهدات خود عمل نکرد و فقط تا طبقه اول فقط ستون زده بود .
وطبق قرار می بایست بخاطر هر روز تاخیر مبلغی را نیز پرداخت می کرد اما قرار داد یک مشکل که داشت قید نشده بود که در صورت عدم انجام تعهدات فسخ شود که پدر بنده قرار داد را اصلاح کرد و سازنده قبول کرد که در طول یکسال همراه با جریمه تاخیر تعهدات خود را انجام دهد.
اما بعد از یکسال فقط تا ستون طبقه دوم فقط پیشرفت داشت . بعد اینکه ما متوجه شدیم که سازنده اصول و قوانین ساخت رو رعایت نمی کرده به همین دلیل ما به شهرداری مراجعه کردیم و موضوع شرح دادیم و بعد از چند ماه شهرداری حکم تخریب رو صادر کرد .پدر بنده بعد از شکایت به دادگاه برای مطالبه خسارت اقدام کرد که بعد چند ماه یک کارشناس رو فرستادن برای محاسبه خسارت وارد شده ، بعد از نظر کارشناس پدر بنده اقدام به تخریب ساختمان کرد.
مبلغ تخریب حدود صد میلیون بود که در توان پدر بنده نبود و سازنده زیر بار نمی رفت .به هر حال تخریب سازه رو به تخریب کاری دادیم که ضایعات رو در قبال پول قبول کنه و…..
سازنده که حکم جلب ان صادرم شده بخاطر موارد مشابه و بدهی (به جز شکایت ما) می تواند از ما شکایتی تنظیم کند.
اخه موقع تخرب پیمانکار سازنده می گفت که سازنده می خواهد شکایت کند.
قرار داد نیز پس از پایان دوره ایی که می بایست با تاخیر تعهدات خود را انجام می داد فسخ شده.
سوال من اینه که در چه موردی می تواند شکایت کند ،
سلام و درود
فسخ یک موضوع حقوقی است و هرکسی نمیتواند بدون شرط در قرارداد به صورت یکطرفه آن را فسخ کند. لذا شما باید با توافق سازنده قرارداد را اقاله می گردید یعنی برهم میزدید.به اعتقاد من سازنده میتواند برای احقاق حقش مثل شما در دادگاه اقامه دعوا کند.
متاسفانه قرارداد بدی بستید و حالا حالاها با مشکل حقوقی مواجه خواهید بود بهترین توصیه من توافق با سازنده است.
باسلام ودرود
یک سال پیش بایک سازنده که خود مشاور املاک ونیز همسایه هستند قرارداد مشارکت درساختی راکه موضوع آن یک ملک ۱۱۰ متری هست برای ساخت منعقد نمودیم.ماچندنفرورثه هستیم وبواسطه اینکه سازنده هم همسایه وهم مشاوراملامک وتاحدودی شخص حقوقی هستند به ایشان اعتماد کامل نمودیم وقراردادراآنچنان که باید موردبررسی قرارندادیم.درقراردادذکرشده بود که درمرحله فوندانسیون سه دانگ ملک به ایشان واگذارشودوحق فروش وحق وام راخواهددداشت که درمذاکرات قول داده بودند که تاتکمیل واحدها وتقسیم آن به فروش نرساند.وسایر موارد که یک جانبه به نفع ایشان بود.درضمن نسخه قرارداد ما هم راچند ماه بعد به زحمت ازایشان گرفتیم که دراین مدت مواردی را به قرارداد اضافه نمودندکه مورد توافق نبود ورنگ خودکار مؤید این موضوع است .درقبال واگذاری هیچگونه چک یا تضمینی ندادند.محل اسکان فراهم نکردندوتأکید کردند که سرساختمان نیایید.به ایشان گفته شد که اسکان که تعبیه نکردیدوسرساختمان که راه نمی دهید(درقرارداد اجاره مسکن ومعرفی نماینده جهت نظارت فرآیندانجام کارذکرشده)چک یا تضمین معتبر جهت حسن انجام کار بدهیدکه گفتند که شما ورثه هستیدبه شما ضمانت نمی دهم والان هم حدود دوماه هست که کاررا به علت عدم اجرای تعهد مالک تعطیل کردند.از شما تقا ضادارم بفرمایید درصورت ارجاه به دادگاه وضعیت به زیان من خواهدبود؟ازلطف شما سپاس گزارم
سلام و درود
اول از هر چیزی شما گرفتار اشتباه و ناآگاهی خودتان شده اید و وارد یک بازی حقوقی یکطرفه شده اید.
در قراردادهای مشارکت در ساخت تعهدات اصولا باید متعادل تنظیم شود ولی قانون این اجازه را داده که افراد با ارداه خود به هر شکلی تعهد کنند تا وقتی که خلاق قوانین و شرع نباشد.
آن مواردی که در قرارداد شما گنجانده شده همگی به نفع سازنده است و اگر به دادگاه هم رجوع کنید چیزی از آنها کم نخواهد شد چون پای قرارداد را امضا زده اید.
اما با همه این احوالات تا زمانی که قرارداد شما از نزدیک بررسی و مطالعه نشود امکان پاسخ حقوقی دقیق و ارائه راهکار واقعی وجود ندارد. بنابراین پیشنهاد میکنیم اگر تهران حضور دارید یک جلسه مشاوره حضوضری در سایت رزرو کنید یا با همکاران ما تماس بگیرید. یا اگر در شهرستان هستید نزد وکیل متخصص این حوزه که با تجربه است بروید.ضمنا میتوانید از طریق واتس آپ با پرداخت هزینه با ما در ارتباط باشید.
۰۹۱۲۵۰۲۲۶۶۷ تلفن واتس آپ