لیست مصالح در قرارداد مشارکت در ساخت اهمیت و چگونگی تنظیم آن+فیلم آموزشی

لیست مصالح در قرارداد مشارکت در ساخت

 

قرارداد مشارکت در ساخت علاوه بر بعد یا قالب قراردادی و حقوقی و همچنین بعد مالی، دارای یک بعد یا بخش فنی تحت عنوان لیست مصالح و متریال است.

 متاسفم که بگویم طبق آمار غیر رسمی و بررسی انجام شده از خلال ده ها نوع از انواع مختلف قراردادهای مشارکت در ساخت تنظیمی که جهت اختلاف و دعاوی حقوقی و ملکی به دفترم مراجعه می کنند حدود ۸۰ درصد از این قراردادها به صورت کاملاً غیر حرفه ­ای و غیر علمی و غیر کارشناسی تنظیم شده اند.

 در این نمونه ، لیست مصالح در قرارداد مشارکت در ساخت و متریال در دو سه خط و بدون ترتیب و نظم فنی و صرفاً در ذیل همان قرارداد مشارکت درج شده است. این نمونه از قراردادها در آن دست از بنگاه های معاملات ملکی مورد استفاده قرار می گیرند که فاقد تجربه در زمینه دعاوی حقوقی و ملکی هستند و بیش از ۸۰ درصد از این قراردادها هم در ادامه کار سازنده و مالک را با مشکل و دعوای حقوقی مواجه می کنند چون دارای کمترین ضوابط حقوقی و ضمانت اجرای مناسب هستند.

اهمیت لیست مصالح در قرارداد مشارکت در ساخت

 به اعتقاد من یکی از بدترین نمونه قراردادهای مشارکت در ساخت همین نمونه قراردادها محسوب می شوند که به ظاهر یک نمونه رسمی هستند و در بالای آن ها نام اتحادیه املاک درج شده است در حالی که هیچ یک از اتحادیه های املاک نمونه واحدی از قراردادهای مشارکت در ساخت تهیه و منتشر نکرده اند چون با توجه به ایتکه قرارداد مشارکت در ساخت یک قرارداد توافقی محسوب می شود و مفاد آن از یک ملک به ملک دیگر متفاوت است و یا درصد سهم الشرکه مالک و سازنده در انواع مختلف قراردادها با هم متفاوت است بنابراین نباید از نمونه قرارداد مشارکت موجود در وب سایت ها یا بنگاه های املاک استفاده کنید.

حتما بخوانید : چرا باید چک لیست قرارداد مشارکت در ساخت را جدی بگیریم؟

برای تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت می توانید از طریق منوی درخواست تنظیم قرارداد در وب سایت وکیل رسمی درخواست خود را ثبت کنید تا همکاران با بر اساس نیاز و شرایط شما و ملک موضوع قرارداد مشارکت نسبت به تنظیم یکی از کم نقص ترین قراردادهای مشارکت را برای شما آماده نمایند.

لیست مصالح در قرارداد مشارکت در ساخت و تنظیم آن در دفاتر املاک

یکی از اشکالاتی که در تنظیم لیست مصالح در قرارداد مشارکت در ساخت که در دفاتر مشاورین املاک دیده می شود این است که جهت لیست مصالح متن و شروط مناسبی در قرارداد درج نمی کنند و صرفاً به نوشتن دو سه خط تکراری اکتفاء می کنند که به نظر من ننوشتن آن بهتر از نوشتنش است چون اگر سازنده و مالک در استفاده از مصالح با اختلاف مواجه بشوند این متن یا لیست مصالح در قرارداد مشارکت در ساخت کمکی به حل اختلاف آنها نمی کند. مثلاً سازنده در قرارداد مشارکت شرط می کند، که کلید پریزهای مناسب، شوفاژ فلان یا دربهای x و y اجرا می کند. بدون اینکه به برند و شرکت یا کشور تولیدکننده آن اشاره بشود. یا بدون اینکه به مشخصات دقیق مصالح اشاره کند صرفاً با ذکر برخی از کلیات از زیر بار تعهد اصلی خود که هزینه­ های مالی رو برای آنها در بر دارد از انجام تعهد قانونی و اخلاقی شانه خالی می­کند که شاید به تصورش از این طریق به یک منافع و سود مالی برسد و یا شاید یک صرفه ­جویی مالی را انجام داده باشد! یعنی ضرر دیگران برای آنها می شود سود و منفعت.

جتما بخوانید : نحوه درست انتقال سهم سازنده توسط مالک در قرارداد مشارکت در ساخت چگونه است؟+فیلم آموزشی

 وقتی شما بعنوان مالک آگاه باشید که تمام مصالحی که در ساختمان و بنا باید به کار برود باید در زمان تنظیم قرارداد جز به جز با تمام توضیحات در قرارداد مشارکت نوشته شود، در این شرایط سازنده حساب کار دستش می­آید که نمی­تواند به راحتی و از غفلت مالک سوء استفاده کرده و هر مصالحی را که دلش می­خواهد هر چند نامرغوب، در پروژه مورد استفاده قرار بدهد.

 هدف از انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت این است که شما یک ملک با کیفیت لازم و بالایی رو احداث بکنید و خودتان به عنوان مالک یا سازنده از آن استفاده بکنید یا بتونید بعد از احداث آنرا به مشتریانی که خواهان ساختمان های با کیفیتی هستند بفروشید.

عدم توجه به لیست مصالح در قرارداد مشارکت در ساخت و ضرر مالی

 اگر شما در قسمت لیست مصالح در قرارداد مشارکت در ساخت، مصالح مناسب و خوبی رو مورد درج نکنید و آن ها را مورد استفاده قرا ندهید، قطعاً موقع فروش آپارتمان یا پیش ­فروش آنها با مشکل مواجه خواهید شد. برای مثال ممکن است خریداران بالقوه و احتمالی آپارتمان، به علت به کار بردن مصالح نامناسب در ساختمان از خرید آن آپارتمان با قیمتهایی که مدنظر شما است منصرف بشوند و این اتفاق می­تواند برای شما یک ضرر مالی سنگینی را ایجاد کند.

 گاهی اوقات ممکن است یک ابزاری یه کالایی یک محصولی که در لیست مصالح درج شده است به علت تحریم یا هر اتفاق ناخواسته دیگر در بازار موجود نباشد که در اینجا شما می­توانید مثلاً در قسمت لیست مصالح برای نصب شیرآلات یک اختیاراتی را به صورت محدود به سازنده بدهید. مثلاً به جای تعیین یک نوع شیرآلات از یم برند خاص ایرانی یا خارجی، تا ۲ یا ۳ مارک به سازنده اعلام کنید و در لیست مصالح به روشنی درج کنید. مثلاً بگید شیرآلات ایتالیایی یا شیرآلات فرانسوی یا شیرآلات چینی. ضمناً هر کدام از آنها دارای درجه­بندی هستند (مثلا درجه یک یا درجه دو). اگر لیست مصالح در قرارداد مشارکت در ساخت روشن و شفاف نباشد سازنده ممکن است درجاتی که ضعیف­تر و ارزان­تر هستند را در آن پروژه و در واحدهای آپارتمانی موضوع قرارداد شما مورد استفاده قرار دهد.

حتما بخوانید : ماهیت شرط پشیمانی ۴۸ ساعته در قراردادهای ملکی

 چنانچه اختلافی از جهت نوع مصالحی که در ساختمان مورد استفاده قرار گرفته است به وجود بیاید، دادگاه طبق گزارش کارشناسی که از طرف دادگاه تعیین می شود اتخاذ تصمیم می کند. کارشناس پرونده نیز ملاک نظرش مفاد قرارداد و لیست مصالح آن می باشد.

نظر اهل فن درباره لیست مصالح در قرارداد مشارکت در ساخت

بنابراین به عنوان وکیل متخصص دعاوی قرارداد مشارکت در ساخت توصیه می کنم به جای اینکه صورت مصالح به صورت کلی و بدون درج جزئیات در ذیل قرارداد مشارکت در ساخت نوشته شود. باید لیست مصالح به صورت جداگانه و در یک لیستی بعنوان متمم و ضمیمه قرارداد مشارکت در ساخت یا بعنوان پیوست قرارداد مشارکت در ساخت تحت عنوان لیست مصالح تهیه شود. بهتر است مصالح مورد استفاده در قرارداد مشارکت در ساخت در یک جدول و با اسم و مشخصات دقیق مصالح ذکر شود و تمام برگه­ های آن به امضای سازنده و مالک برسد که جزء لاینفک و جدایی ناپذیر قرارداد مشارکت در ساخت خواهد بود.

 اگر یک قرارداد مشارکت در ساخت با توضیحاتی که در این مقاله آموزشی ملکی، خدمت شما آموزش دادم، تنظیم بشود من مطمئن هستم و به شما قول می­دهم که کمترین مشکل و اختلافی بین مالک و سازنده بوجود آید. متأسفانه بیشتر اختلافاتی که در رابطه با قراردادهای مشارکت در ساخت بوجود می­آید ناشی از روشن نبودن قرارداد و همچنین مشخص و معین نبودن دقیق لیست مصالح آن است و باید گفت که این اتفاق یک فاجعه است. فاجعه ­ای که می­تواند به قیمت تمام شدن جان یکی از طرفین به واسطه اختلاف و درگیری تمام بشود. همچنین می­تواند به قیمت از دست دادن همه سرمایه یک عمر تلاش یکی از طرفین تمام شود.

 اگر نمی­خواهید در قرارداد مشارکت در ساخت با چنین مشکلات و معضلاتی مواجه بشوید عاقلانه بیاندیشید و برای تنظیم قراردادهای ملکی و مشارکت در ساخت از مراکز و مراجع و اشخاص معتبر و وکیل متخصص در زمینه دعاوی ملکی ، وکیل دعاوی مشارکت در ساخت و وکیل تنظیم قرارداهای مشارکت در ساخت مشاوره حقوقی ملکی بگیرید.


اگر سوال یا مشکل حقوقی درباره موضوع این مقاله دارید پایین همین صفحه کامنت بزارید

مشاور حقوقی ملک

محمدرضا فولادی هستم ، وکیل و متخصص دعاوی ملکی و قراردادها

با انجام مشاوره تخصصی قبل از هر معامله، قرارداد و معاملات ملکی خود را بیمه کنید

 


 

اشتراک گذاری این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید