مسئولیت رفع خرابی وسایل ملک اجاره ای با کیست؟
مسئولیت رفع خرابی وسایل ملک اجاره ای با کیست؟
یکی از موارد و مشکلاتی که در مکان ها و املاک استیجاری وجود دارد اکثراً مربوط به تاسیسات و انشعابات است. برای مثال خرابی پمپ های آب یکی از این موارد است. سوال اینجاست که در مدت استفاده از محل اجاره ای اگر پمپ آب معیوب و یا بطور کلی خراب شود و از کار بیفتد و یا ممکن است از ابتدا پمپی نباشد و قرار باشد پمپی را نصب کنند هزینه آن برعهده چه کسی است؟
هزینه نصب پمپ آب یا رفع خرابی (تعمیرات ) پمپ آب با کیست ؟
چنانچه از اول پمپ آب نبوده و در زمان استفاده از محل اجاره ای تصمیم به نصب پمپ گرفته بشود در این حالت مسئولیت نصب پمپ و هزینه های آن بر عهده موجر است اما اگر پمپ نصب بوده و در مدت اجاره و بخاطر استفاده از آن یکسری هزینه های تعمیر و نگهداری نیاز باشد هزینه آن برعهده مستأجر است.
پس در موضوع رفع خرابی وسایل ملک اجاره ای اگر موتورخانهای در آن ساختمان وجود دارد هزینه تعمیر و نگهداری آن موتورخانه با مستأجر است اما هزینه های تعمیرات اساسی و کلی با موجر است. موضوع پمپ آب از باب مثال است لذا می توان آن را به سایر وسایل و تجهیزات موجود در ساختمان یا هر ملک اجاره ای دیگر تعمیم داد.
حتما بخوانید : هزینه تعمیر یا خرابی کولر یا آسانسور با کیست؟ |
مسئولیت ( هزینه ) رفع نم و رطوبت ملک استیجاری با کیست ؟
از جمله موضوعات دیگر در رفع خرابی وسایل ملک اجاره ای که باعث اختلاف بین موجر و مستاجر می شود در رابطه با موضوع نم و رطوبتی است که در قسمت دیوار و سقف ساختمان یا آپارتمان بوجود میآید. گاهی بخاطر شکستگی لوله آب یا هر چیز دیگری که در داخل دیوار به کار رفته نم و رطوبتی را به داخل واحد آپارتمانی که محل استیجاری است وارد میکند و باعث برخی خسارتهایی میشود.
این شکستگی ها به هر حال غیرارادی است و عمداً توسط مستاجر ایجاد نمی شوند و لذا هرچند این اتفاقات باعث آسیب محل استیجاری میشوند باید بگوییم هزینه این تعمیرات و برطرف کردن مشکلات به وجود آمده برعهده موجر و مالک ملک استیجاری است و مستأجر در این مسائل هیچ گونه مسئولیتی ندارد. مگر این که این مشکلات و آسیب ها مستقیماً و بر اثر اقدامات عمدی مستأجر این مشکلات بوجود آید.
حتما بخوانید : هزینه تعمیرات خانه اجاره ای و ۴ نکته مهم درباره |
برای مثال مستأجر قصد دارد روی دیوار تابلویی نصب کند یا می خواهد یک میله بارفیکس یا تاپ را از سقف آپارتمان اجاره ای نصب کند و بر اثر این عمل مستاجر به لوله آبی که در دیوار یا سقف به کار رفته آسیبی وارد شود و این باعث خسارت ساختمان شود در این حالت حتی اگر مستاجر هیچ گونه قصد وارد کردن خسارت یا ضرر به ملک استیجاری نداشته باشد اما قطعاً مسبب و زمینه ساز بروز خسارت به لوله یا سقف یا دیوارآن مکان مستأجر است و در نتیجه مسئول رفع خرابی وسایل ملک اجاره ای مربوطه تعویض یا تعمییر بر عهده شخص مستاجر است.