مطالبه اجرت المثل ایام تصرف ملک
دعاوی مطالبه اجرت المثل املاک
دعاوی مطالبه اجرت المثل املاک دعوایی است که توسط مالک ملک علیه متصرف انجام می شود. نمونه دعوای مطالبه اجرت المثل ایام تصرف ملک عبارتست از دعوایی که موجر علیه مستاجر مطرح می کند. وقتی در اجاره نامه مدتی برای مدت اجاره پیش بینی شده باشد و پس از پایان مدت اجاره مستاجر از تخلیه ملک کوتاهی و امتناع بکند موجر می تواند بابت مدت اضافه و خارج از قرارداد از مستاجر مطالبه اجرت المثل ایام نماید.
المسمی در
اجرت المسمی و اجرت المثل در دعاوی مطالبه اجرت المثل ایام تصرف
در اجاره نامه برای مبلغی که بعنوان اجاره بها تعیین شده اصطلاحا اجرت المسمی گفته می شود یعنی اجاره بهایی که در قرارداد اجاره از آن اسم برده شده است. ولی به مبلغی که بابت تصرف ملک پس از پایان اجاره اجرت المثل گفته می شود که از طریق ارجاع موضوع به کارشناس رسمی دادگستری میزان آن مشخص می شود. البته نظر و گزارش کارشناسی توسط طرفین دعوا قابل اعتراض است. همچنین اگر کسی ملک دیگری را بدون اذن و اجازه قبلی تصرف کند و بدون اینکه قراردادی بین مالک ملک و متصرف باشد بازهم مالک می تواند دعوای مطالبه اجرت المثل املاک را علیه متصرف غیر قانونی انجام بدهد.
همچنین اگر چند نفر مالک مشاعی یک ملک باشند و یکی یا بعضی از شرکا بدون اجازه سایرین از ملک مشاعی استفاده اختصاصی بکنند سایر شرکا می توانند علیه شریک متصرف اقامه دعوا کنند و متصرف باید از عهده پرداخت اجرت المثل سایر شرکا به میزان سهم الشرکه آن ها برآید.
حتما بخوانید : دستور فروش ملک مشاع |
برای درخواست وکیل متخصص دعاوی ملکی می توانید با تکمیل فرمی که در پایین این صفحه وجود دارد و ارسال آن از خدمات حقوقی و وکالتی ما استفاده کنید. همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس حاصل خواهند نمود.