امضای قرارداد مشارکت در ساخت
چگونه قرارداد مشارکت در ساخت را امضا کنیم ؟
هنگام امضای قرارداد مشارکت در ساخت به چه نکاتی توجه کنیم ؟
در این فیلم آموزشی در رابطه با سازنده و امضای قرارداد مشارکت در ساخت نکات مهمی را خدمت شما آموزش می دهیم که رعایت این نکات مهم در قرارداد مشارکت در ساخت از اهمیت بسیاری برخوردار است.
امضای قرارداد مشارکت در ساخت توسط سازنده یا نمایندگان
قرارداد مشارکت در ساخت باید توسط شخص سازنده یعنی همان کسی که به عنوان طرف دوم قرارداد مشخصاتش در قرارداد قید می شود امضاء شود. البته گاهی اوقات ممکن است خود سازنده نتواند در جلسه امضای قرارداد حاضر شود که در این وضعیت می تواند با هماهنگی قبلی با مالک نسبت به معرفی شخصی بعنوان نماینده یا وکیل خود برای امضای قرارداد اقدام کند. برای مثال اگر سازنده یک شخص حقوقی مانند یک شرکت ساختمانی ثبت شده رسمی باشد در این حالت وکیل شرکت یا مدیر عامل آن می تواند به نمایندگی از شرکت قرارداد مشارکت در ساخت را امضا کند.
حتما بخوانید : چرا نوشتن برنامه زمانبندی در قرارداد مشارکت در ساخت اهمیت دارد؟ |
امضای قرارداد مشارکت در ساخت توسط شاهدان
بهتر است علاوه بر مالک و سازنده که قرارداد را امضاء میکنند حداقل دو نفر به عنوان شاهد ذیل قرارداد مشارکت را امضاء کنند تا چنانچه اختلافی در تفسیر قرارداد به وجود آمد بتوان از طریق شهود نسبت به شرح و تفسیر آن مبادرت نمود.
امضای تمام برگه ها و صفحات قرارداد مشارکت در ساخت
یادتان باشد بهتر است تمام برگه ها و صفحات قرارداد مشارکت در ساخت و تمام صفحات لیست مصالح به امضاء دو طرف و شهود برسد. چون در برخی از پرونده های حقوقی، مالکین با این چالش مواجه شده اند که مثلا سازنده در زمان بروز اختلاف گفته است که فلان تعهد بر عهده وی نمی باشد چون ذیل آن صفحه را امضاء ننموده است!؟
حتما بخوانید : بهترین روش انتقال سهم سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت چیست؟ |
اگر طرفین قرارداد مشارکت در ساخت بیش از دو نفر باشند چه باید کرد ؟
ممکن است طرفین قرارداد مشارکت در ساخت بیش از دو نفر باشند. مثلاً ۲تا مالک، یا ۲ تا سازنده باشند که در این حالت همه مالکین و سازندگان باید ذیل قرارداد مشارکت در ساخت را امضاء بزنند مگر این که برخی از آن ها به برخی دیگر یا به اشخاصی خارج از قرارداد وکالت کاری بدهند در این شرایط باید رونوشت وکالتنامه آنها ضمیمه قرارداد شود. در یکی از جلسات مشاوره حقوقی ملکی یک قرارداد مشارکتی ارائه شده بود که مالکین آن دو نفر شریک مشاعی بودند ولی یکی از آن ها ذیل قرارداد را امضاء کرده بود و سازندگان هم بدون توجه به سند ملک ذیل قرارداد را امضاء کرده بودند و پس از شش ماه از قرارداد که با مالک به مشکل خورده بودند تازه متوجه این اشتباه فاحش خود شده بودند و مالک که از این ماجرا باخبر بود از این فرصت برای حل مشکل خود استفاده کرد و سازندگان ناگزیر از تغییر قرارداد و شرایط آن شدند چون هزینه هایی را برای ملک پرداخته بودند.
فیلم آموزشی:تعهد سازنده به احداث ساختمان و تحویل واحدهای آپارتمانی در قرارداد مشارکت در ساخت |
حضور شخصی سازنده در هنگام امضای قرارداد مشارکت در ساخت
همچنین در مقابل، خدایی نکرده نباید از این موضوع غافل شوید که سازندهای که طرف اصلی شما است در جلسه قرارداد حاضر نباشد و فرد دیگری مانند برادرش، نزدیکانش و یا یکی از همکارانش را معرفی کند تا به به جای سازنده ذیل قرارداد را امضاء بکند. علاوه بر موردی که در جلسه مشاوره حقوقی و ملکی که مطرح کردم، در یک پرونده موضوع دعوای مشارکت در ساخت که وکالت آن را بر عهده داشتم یکی از مشکلات سازنده این بود که در زمان امضای قرارداد فقط یکی از مالکین زیر قرارداد را امضاء زده بود و مالک دیگر آن را امضا یا اثر انشگت نزده بود. سازندگان پس از امضا قرارداد و پرداخت هزینه جواز متوجه این قضیه شده بودند که به دلیل نوسانات قیمت زمین و خانه و آپارتمان مالکین آن را دست آویز قرار دادند و می گفتند چون ذیل قرارداد توسط برخی از آنها امضاء نشده است اعتبار ندارد و مشمول انتقال مال غیر است.
در قرارداد مشارکت در ساخت باید در نظر داشته باشید که حتماً فرد اصلی یعنی طرف اصلی قرارداد باید قرارداد مشارکت را امضاء کند و اثر انگشت بزند تا قرارداد فوق اعتبار واقعی و قانونی پیدا کند زیرا در زمانهایی که لازم است به قرارداد به عنوان دلیل و سند و مدرک استناد نمایید، قرارداد فیمابین مالک و سازنده دلیل و سند و مدرک معتبر و قانونی بوده و در محاکم و مراجع قانونی و اداری قابل استفاده می باشد.
حتما بخوانید : فیلم آموزشی:چگونگی تسلیم و تحویل سند ملک به سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت |
امیدوارم با رعایت این نکات به یک جمعبندی کافی و کامل برسید و بعد از آن قراردادی را که امضاء میکنید نتیجه بخش باشد تا انشاا… تجربه شرینی را در امضاء قرارداد مشارکت در ساخت تجربه کنید. ضمناً چنانچه در زمینه دعاوی مرتبط با قرارداد مشارکت در ساخت نیاز به وکیل متخصص دعاوی ملکی و وکیل مشارکت در ساخت داشتید و یا نیاز به مشاوره حقوقی به صورت حضوری دارید می توانید از طریق تلفن های تماس معرفی شده در پایین سایت و یا با کلیک بر روی منوی خدمات حقوقی از سرویس مشاوره حضوری استفاده کنید.