خرید وکالتی خانه

خرید وکالتی خانه و آپارتمان و اعنبار آن
بعضی از خانه و آپارتمان هایی که به دلیل مشکلات ثبتی، بانکی، شهرداری و غیره فعلاً امکان انتقال سند رسمی آنها به نام خریدار مقدور نیست، از این رو خریدار و فروشنده با یکدیگر توافق میکنند که فروشنده یک وکالت تام و بلاعزل درباره ملک موضوع معامله به خریدار بدهد.
خرید وکالتی خانه چیست؟
خریدار با این وکالتنامه میتواند بدون حضور فروشنده (مالک قبلی) به کلیه ارگانها و ادارات دولتی مانند اداره آب، برق، گاز و غیره مراجعه کند. در عرف به این نوع معاملات میگویند فروش وکالتی و خریداران هم تصور میکنند این وکالت عین سند مالکیت است و همیشه اعتبار لازم را دارد.
اما باید بدانیم که وکالت جزء عقود جایز است و با فوت یا جنون هر یک از طرفین آن یعنی موکل (فروشنده) یا وکیل (خریدار) باطل میشود و فاقد اعتبار و غیرقابل استناد است. بنابراین اگر فروشنده فوت کند، ورثه او قائم مقام و مالک ملک میشوند و خریدار باید ادعای خود مبنی بر خرید ملک و مالکیت خود را ثابت کند که امری مشکل و سخت خواهد بود.
پس چرا خرید و فروش وکالتی خانه شایع است؟
علت شیوع آن دلایل مختلفی دارد که به سه مورد آن اشاره کردیم. اما موارد دیگری هم هست. برای مثال فروشنده چون شاغل است و وقت و حوصله مراجعه به شهرداری یا ثبت و غیره را ندارد. لذا ضمن دریافت وجه معامله یک وکالت تام و بلاعزل به خریدار میدهد و خیال خودش را از بابت تشریفات اداری راحت میکند. این گونه معاملات در زمینه خرید و فروش خودرو شایعتر است خصوصاً به دلیل طولانی بودن تشریفات فک پلاک خودرو.
حتما بخوانید : خرید آپارتمان نوساز با جیب خالی از رویا تا واقعیت |
آیا راهکاری برای استحکام خرید وکالتی خانه وجود دارد؟
خبر خوب این است که شما باید در کنار دریافت وکالت تام و بلاعزل، بین خود و فروشنده یک مبایعهنامه یا قرارداد فروش خانه و یا آپارتمان هم تنظیم کنید. در این صورت میتوانید با خیال راحت معامله کنید. چون حتی اگر فروشنده فوت کند یا مجنون شود شما میتوانید علیه ورثه یا قیم او برای الزام به تنظیم سند رسمی انتقال ملک اقامه دعوا کنید.
با سلام و وقت بخیر خدمت شما
سوالم اینه از حضورتون که همسرم آپارتمانی رو خرید در صورتی که این آپارتمان مسکن مهر است و هنوز سندش آماده نشده و فقط فیشهای واریزیش و چیزهایی دیگه ای ازش هست ..ایشون در زمانی توی بنگاه قولنامه رو به نام خودشون زدن و با فروشنده بنگاه رفتن ولی در دفتر ثبت اسناد که در روز دیگری بود با حضور شخص فروشنده بود به نام من زدن و الان وکالت نامه به نام منه که دفتر خونه هم ثبت کردیم ..حالا سوالم اینه که الان مالک این آپارتمان من هستم یا همسرم و حق فروش با کدوممون هست..؟؟
سلام و درود
اگر فقط وکالت نامه به نام شماست ولی قولنامه به نام شوهرتان باشد شما مالک نیستید.ولی اگر وکالت فروش داشته باشید میتوانید با قولنامه به نام خودتان انتقال بدید تا مالکیت شما تثبیت شود. البته ثمن یا مبلغ معامله هم موضوع جداگانه ای است که شوهرتان میتوانید مدعی ان بشود.
توصیه میکنم با وکیل مشورت کنید.