تخلیه ملک اجاره ای قبل از پایان مدت قرارداد
تخلیه مکان استیجاری قبل از موعد
از مواردی که در مدت اجاره محل استیجاری یا اجاره ای باید رعایت بکنید عبارتست از اینکه:
شرایط تخلیه ملک اجاره ای قبل از پایان مدت قرارداد چیست؟
شما به عنوان مستاجر گاهی اوقات بنا به شرایطی که با آن مواجه می شوید، تصمیم میگیرید قبل از پایان مدت اجاره محل استیجاری را که هنوز مدت آن به پایان نرسیده است را تخلیه کرده و به عبارتی آن را عوض کنید. برای مثال ممکن است کارمند دولت باشید و یا کسب و کار فعلی تان به گونهای است که قرار است یک ماه آینده یا دو ماه آینده که هنوز قرارداد شما به اتمام نرسیده آن ملک را تخلیه کنید یا به شهر دیگری یا حتی خارج از کشور مراجعه کنید.
در چنین شرایطی یعنی تخلیه ملک اجاره ای قبل از پایان مدت قرارداد میخواهیم بدانیم آیا مستأجر توانایی قسخ یک طرفه قرارداد و تخلیه مکان استیجاری و تحویا ملک به موجر را دارد یا خیر؟
تخلیه ملک اجاره ای قبل از پایان مدت قرارداد از نظر قانون مدنی
از نظر قانون مدنی و قانون روابط موجر و مستأجر عقد اجاره چون عقد لازم است به صورت یکطرفه قابل فسخ نیست و لذا مستأجر نمیتواند به اختیار خودش و یکطرفه ملک را به ادعای فسخ شدن تخلیه کند.
بعضی اوقات من (محمدرضا فولادی وکیل متخصص دعاوی ملکی) شاهد هستم که بعضی از مستأجرین ملک اجاره ای سرخود و بدون توافق با موجر یا مالک تخلیه میکنند و سپس یک اظهارنامه ای را تنظیم میکنند و برای موجر ارسال می کنند. آنهابه موجر میگویند که من قرارداد را یکطرفه فسخ کردم و یا حتی پشیمان شدم و نمیخواهم از این محل استفاده کنم یا ادعا می کنند پولم نمیرسد یا شغلم به گونهای است که من باید به شهر دیگری بروم.
تخلیه مکان استیجاری قبل از موعد
حال این سوال مطرح می شود که آیا مستاجر می تواند تخلیه ملک اجاره ای قبل از پایان مدت قرارداد بنماید؟ واقعیت این است که قانون چنین اجازه ای به مستاجرین نداده است و حتی این اقدام آنها در نهایت به ضررشان تمام می شود. بنابراین موجر مجبور به پذیرش درخواست مستاجر نیست. به خصوص زمانی که فصل اجاره گذشته باشد و مستاجر وسط پاییز یا زمستان بخواهد ملک را تخلیه کند و در این ایام معمولا درخواست اجاره به شدت پایین است و نمی توان با مبلغ مناسبی مجدداً ملک را به فرد دیگری اجاره داد
توصیه وکیل ملکی درباره تخلیه مکان استیجاری قبل از موعد
با این توضیح من به عنوان یک وکیل پایه یک دادگستری که تجربه وکالت در ده ها پرونده اختلافات و دعاوی ملکی را دارک به شما مستاجرین توصیه می کنم برای اینکه با چالش مواجه نشوید و یا فکر کنید که اگر ملک را تخلیه کنید و از طریق شورای حل اختلاف درخواست تامین دلیل نمایید و کلید ملک را در قسمت اجرای احکام امانت بگذارید تا موجر حضور پیدا کند و کلیدش را دریافت کرده و پول پیش یا ودیعه را به شما بدهد می توانید به نتیجه و هدف خود برسید، من همین جا اعتراف می کنم که با این روش و اقدام یکطرفه شما به نتیجه خاصی نمیرسید و دادگاه یا شورای حل اختلاف تمام حق را به موجر میدهند و تخلیه ملک اجاره ای قبل از پایان مدت قرارداد بدون توافق کتبی با موجر نه تنها باعث فسخ قرارداد نمی شود بلکه حتی مستاجر باید از عهده تمام اجاره بهای مدتی که ملک خالی بوده تا پایان مدت قرارداد برآید.
حتما بخوانید : شیوه تخلیه ملک استیجاری پس از پایان مدت اجاره |
به جای اینکه به صورت یکطرفه اقدام به فسخ و تخلیه محل استیجاری بکنید (عملاً نتیجه ای هم ندارد) بهتر است که با موجر یا مالک وارد گفتگو و مذاکره بشوید. در برخی اجاره نامه ها بابت تخلیه قبل از پایان مدت اجاره شرطی پیش بینی شده است که هر یک از طرفین می تواند با پرداخت مبلغی به میزان یکماه اجاره بها به طرف مقابل نسبت به فسخ یکطرفه اجاره نامه اقدام کند که به عقیده و تجربه من اگر واقعا به عنوان مستاجر قصد تخلیه ملک را قبل از اتمام مدت اجاره را دارید اکیداً توصیه می کنم این وجه را بپردازید تا زودتر به نتیجه دلخواه تان برسید و الا هر اقدامی غیر از این قطعا به ضرر شما خواهد بود و پیروز میدان دعوا کسی جز موجر نخواهد بود.
تخلیه ملک اجاره ای قبل از پایان مدت قرارداد و نتیجه پایانی
نتیجه اینکه حتی اگر شما به عنوان یک مستاجر محل استیجاری شش ماه از محل استیجاری استفاده کنید و برای مدت شش ماهه باقی مانده اقدام به تخلیه ملک اجاره ای قبل از پایان مدت قرارداد تنظیم و ارسال اظهارنامه به نشانی موجر کنید و به او اخطار کنید که در فلان روز و مکان مشخص بیاید و پول پیش یا ودیعه (قرضالحسنه) شما را مسترد کند، باید متذکر بشوم که در این وضعیت موجر میتواند نه تنها به اظهارنامه شما پاسخ ندهد بلکه می تواند از حضور در مکان از پیش تعیین شده در متن اظهارنامه خودداری کرده و تا شش ماه آینده نیز اقدا یا همکاری با شما نکند و به قول معروف آن را کش بدهد و تلفنی یا حضوری امروز و فردا بکند.
خوب با توجه به توضیحات قبلی نه تنها موجر با مشکلی مواجه نمی شود بلکه در نهایت شما مجبور میشوید به جای این که توافقی مبلغ یک ماه اجاره بهای ملک را به عنوان خسارت بدهید، باید اجاره بهای شش ماه آینده را هم پرداخت کنید. پس عقل و منطق حکم می کند بین بد و بدتر باید گزینه اول را انتخاب کرد.
سلام بنده ملکی را به یک پیش دبستانی خصوصی اجاره داده ام و قرارداد۱۵ مهر به پایان میرسد و به مستاجر اطلاع داده ام که سر موعد خانه را تخلیه کند چون به دلیل مشکل مالی قصد فروش دارم ام مستاجر گفته تمایلی به تخلیه نداره و مدعی شده اگر سال تحصیلی جدید شروع شود دادگاه حکم تخلیه نمی دهد
آیا ادعای او حقیقت دارد؟؟؟؟؟؟
سلام و درود
در مدت کرونا از سوی رئیس قوه قضاییه بخشنامه شد که حکم تخلیه ندهند اما الان شاهد احکام تخلیه بعضا هستیم ولی شما اظهارنامه ارسال کنید و مراتب تخلیه را اعلام کنید و سپس در موعد مقرر دادخواست تخلیه بدهید.
وظیفه دونستم از توضیح جامع و کاملتون کمال تشکر رو بکنم.
سلام و درود
واقعا خستگی آدم در میره با این جملات .مرسی دمت گرم