آموزش پس گرفتن پول پیش خانه
شیوه قانونی برای مطالبه قرض الحسنه ملک استیجاری (که به آن قرض الحسنه، ودیعه یا پول رهن هم گفته می شود) در پایان مدت اجاره به سه حالت قابل تصور است.
آموزش پس گرفتن پول پیش خانه به صورت توافقی
حالت اول توافقی، به این شکل که طرفین طی صورتجلسه ای نسبت به رد و بدل نمودن مبلغ قرض الحسنه یا پول پیش خانه یا آپارتمان اجاره ای اقدام میکنند و اجاره نامه فیصله پیدا و رابطه استیجاری بین موجر و مستاجر به پایان می رسد.
آموزش پس گرفتن پول پیش خانه به صورت غیابی
حالت دوم آموزش پس گرفتن پول پیش خانه به صورت غیابی است که گاهی مواقع به هر دلیلی به موجر یا مالک محل استیجاری دسترسی نیست حالا یا به دلیل مسافرت یا هر مسئله دیگر. در این شرایط شما به عنوان مستاجر ضمن اینکه ملک را تخلیه میکنید باید از طریق شورای حل اختلاف محل وقوع ملک تأمین دلیل هم انجام بدهید. سپس دادخواستی را علیه موجر انجام تنظیم کرده و علیه او در شورا یا دادگاه حقوقی اقامه دعوا می کنید و از دادگاه می خواهید که او را محکوم به پرداخت قرضالحسنه نماید.
هنگامی که دادگاه یا شورای حل اختلاف با توجه به مبلغ قرض الحسنه یا پول پیش خانه ، به دعوای ملکی شما رسیدگی نماید، در نهایت موجر را محکوم به پرداخت قرضالحسنه خواهد نمود. یعنی باید موجر تمام مبلغ پول پیش یا قرض الحسنه را پرداخت کند. ( آموزش پس گرفتن پول پیش خانه )
اما ممکن است علی رغم محکومیت و قطعی شدن دادنامه یا رای دادگاه صادر کننده حکم، به موجر دسترسی نداشته باشید تا بتوانید طلب خود را از او دریافت کنید. در این حالت میتوانید با معرفی اموال موجر به قسمت اجرای احکام دادگاه صادرکننده حکم قطعی، اموال بلامعارض او و اموالی که جزء مستثنیات دین نباشد را توقیف نمایید. پس از توقیف اموال بدهکار یعنی موجر، طی تشریفاتی که بر اساس قانون اجرای احکام مدنی پیش بینی نموده است از محل فروش اموال توقیفی که اصولاً از طریق مزایده انجام می شود می توانید طلب خود را دریافت کنید.
حتما بخوانید : نحوه قانونی و صحیح پرداخت اجاره بها + فیلم آموزشی |
شاید بپرسید ما اطلاعی از اموال موجر نداریم. پاسخ این است که یکی از اموال موجر همان محل استیجاری است که موجر در آنجا مالکیت دارد و شما قبلاً به عنوان مستاجر در آن سکونت داشتید یا اشتغال داشتید. لذا پس از توقیف این ملک آنرا از طریق مزایده میفروشند و از محل فروش آن طلب و سایر هزینه های شما را پرداخت میکنند.
روش سوم آموزش پس گرفتن پول پیش خانه به صورت قانونی
حالت سوم زمانی است که موجر حی و حاضر و در دسترس می باشد. حالا یا پول دارد یا ندارد ولی از استرداد آن خودداری می کند که در این شرایط باید دقت نمایید اگر قصد دارید موجر را در دادگاه یا شورای حل اختلاف محکوم به پردات پول پیش یا ودیعه کنید، نباید همچنان ملک را در تصرف داشته باشید.
چون اگر ملک استیجاری کماکان در تصرف و مورد استفاده شما باشد و در همین شرایط مبادرت به شکایت کنید و در نهایت شش ماه یا بیشتر زمان دادرسی طول بکشد و فکر کنید بابت این شش ماهی که بعد از پایان اجاره بوده و ملک در دستتان بوده مسئولیتی ندارید، باید بدانید که سخت در اشتباه هستید.
بنابراین اگر ملک استیجاری را تخلیه نکرده باشید شما هرچند موجر را از طریق دادگاه یا شورای حل اختلاف محکوم به پرداخت وجه قرضالحسنه یا ودیعه میکنید اما باید در نظر داشته باشید که با شکایت و طرح دعوا از سوی موجر باید از عهده پرداخت اجرتالمثل ایام تصرف پس از پایان مدت اجاره هم برآیید. مگر اینکه با موجر توافقنامهای را قبلاً تنظیم کنید و بگویید که شما قصد دارید پول من را بدهید اما الان میگویید توانش را ندارم و منتظر هستم مستأجر جدید بیاید پول را از او دریافت کنم و طلب شما را پرداخت کنم.
در این حالت باید در پشت اجارهنامه صورتجلسه ای تنظیم کنید مبنی بر اینکه برای مدتی که بعد از پایان اجاره ملک یا خانه یا آپارتمان در اختیار مستأجر است، این استفاده و بهرهبرداری رایگان است و شما مسئولیتی در پرداخت اجاره بها یا اجرت المثل آن ندارید. اگر این موضوع یا این شرط پشت اجاره نامه فیمابین مستاجر و موجر یا نمایندگان آنها صورتجلسه بشود خیال شما راحت است حتی اگر یکسال هم طول بکشد تا مستاجر جدیدی پیدا شود، شما هیچ گونه مسئولیتی در پرداخت اجاره بهای آن ندارید.
حتما بخوانید : اجرت المثل و اجرت المسمی در قرارداد اجاره به چه معنا هستند؟ |
یا اینکه نه، موجر میگوید ملک را تخلیه کن اشکال ندارد اسباب و اثاثیه بماند، با زهم باید حتما این موضوع صورت جلسه بشود که اساب و اثاثیه با توافق موجر در ملک باقی مانده است که در اینجا نیز شما مسئولیتی در پرداخت اجارهبها ندارید.
امیدوارم این برنامه آموزشی با عنوان آموزش پس گرفتن پول پیش خانه مورد استفاده شما قرار گیرد. ما همه تلاشمان این است که مطالب ساده و روان بیان شود تا قابل استفاده هر فردی با هر سطح دانش و سواد حقوقی قرار گیرد.
سلام. بنده ۳ سال هست که یک خانه رو اجاره کرده ام، سال ۹۶ به مبلغ ۵۵ میلیون تومان رهن، سال ۹۷ به مبلغ ۷۵ میلیون تومان ودیعه و ۲۰۰ هزار تومان کرایه و سال ۹۸به مبلغ ۷۵ میلیون تومان ودیعه و ۵۰۰ هزارتومان کرایه، و طی توافق در سال ۹۸ مبلغ ۸۱ میلیون تومان ودیعه و کرایه ۳۰۰هزارتومان تغییر کرد. که همه تغییرات به صورت متمم به اجاره نامه ضمیمه شده. حالا مالک خونه رو فروخته، بدون اطلاع رسانی، از دفتر املاک خبردار شدم که متمم هارو به مالک جدید ارائه نداده و فقط مبلغ ۷۵ میلیون ودیعه رو اعلام کرده!
تا ماه دیگه که موقع تحویل ملک به موجر هست، چه کاری باید انجام بدم؟
سلام و درود
شما ملک را اگر تخلیه کنید نمی توانید از مالک جدید مطالبه کنید.
اگر تخلیه نکنید میتوانید اهرم فشار داشته باشید و مالک جدید مجبور بشود به مالک قبلی فشار بیاورد
سلام،بنده ۳ سال پیش در تاریخ ۲ اردیبهشت ماه یه خانه اجاره کردم به مبلغ ۴۸ میلیون،اما بعد از سال اول،۲ سال دیگه ملک در اختیارم بود ولی برای سال دوم و سوم گلنامه جدیدی ننوشتیم و پشت گلنامه سال اولم چیزی ذکر نشد،مبلغ اضافه تعیین شده از طریق صاحب خانه را هم کارت به کارت کردم و حتی وویس های ایشون است،امسال به دلیل اینکه دزدی شد خواستم بعد از ۳ ماه ملک تخلیه کنم و صاحب خانه ازم یک ماه وقت خواسته،سوالم اینه که اگه مالک بعد یک ماه نتونه پول بنده و پس بده که الان ۷۵ میلیون تومانه،باید جیکار کنم؟
سلام و درود
باید از بانک پرینت بگیرید واز مالک بخواهید پول تان را برگرداند. اگر مشکل خوردید میتوانید از او در دادگاه اقامه دعوا کنید و مدرک شما همان واریز پول ها و پرینت حساب بانکی است.
سلام. میخواستم بدانم بعد از این همه دوندگی و باطل کردن مهر و غیره، تنها به همان پول پیش خودم می رسم؟
سلام و درود
بعلاوه دیرکرد
سلام من موجرم حاضر هست و قرار دادم رو به اتمام هست تووش دوماه قبل بهمگفت خونمو لازم دارم منم چند روز پیش رفتم یه جا دیگه خونه قولنامه کردم الان موجر قبلی من میگه پول رهن و ندارم ایا من موقع پایان قرار دادم باید تخلیه کنم بعد قانونی پیگیری کنم یا اینکه وسیله هام باشه هم میتونم قانونی پیگیری کنم
سلام و درود
بهتر است تخلیه کنید و بعد تامین دلیل کنید و سپس کلید را به شورای حل اختلاف بدهید و سپس برای موجر اظهارنامه ارسال کنید.
سلام .محاسبه رهنی که مالک ۵سال است پرداخت نکرده به چه صورت است.
سلام و درود
از زمان مطالبه طبق شاخص بهای کالای بانک مرکزی محاسبه ی شود.
سلام معمولاً چند وقت قبل از سررسید اجاره نامه قبلی می بایستی بخشی از مبلغ رهن به مستأجر تحویل شده تا بتواند ملک دیگری را اجاره نماید.
سلام و درود
قانون ندادیم اما رویه عرفی یکماه قبل
یعنی چی این چه قانونیه مستاجر وقتی پول نداره پولشم صاحبخونه نمیده چطوری خونه رو تخلیه کنه اسبابش کجا ببره بعد شکایت کنه؟؟؟؟؟؟
یعنی همیشه ظلم در حق قشر ضعیف باید باشه
سلام و درود
فعلا راه کار قانونی به دلخواه شما وضع نشده است. تنها شیوه همین است که در این فیلم آموزش دادیم.