چگونه صلح نامه سرقفلی بنویسیم+ویدیو

چگونه صلح نامه سرقفلی بنویسیم ؟

 

مقدمه:

پیش از اینکه بخواهم درباره چگونه صلح نامه سرقفلی بنویسیم ؟ توضیحی بدهیم لازم است از شما که قصد خرید سرقفلی یک محل تجاری مثل مغازه یا فروشگاهی را دارید بپرسم که واقعا تا حالا فکر کرده اید که موقع خرید سرقفلی نوع قراردادی با چه عنوانی باید تنظیم کنید تا بعداً با مشکلات زیاد حقوقی در زمینه دعاوی سرقفلی مواجه نشوید؟ سوال مهم من از شما کسانی که در صدد خرید سرقفلی یا حق کسب و پیشه است این است که اجاره نامه دریافت می کنید یا صلحنامه یا وکالت نامه؟

اهمیت نوشتن صلح نامه سرقفلی

چون بسیار مهم است که  شما به عنوان خریدار سرقفلی، وقتی یک ملکی را قصد دارید اجاره کنید باید علاوه بر اجاره نامه ای که بین شما و مالک یا مستأجر قبلی تنظیم می شود چنانچه سرقفلی یا حق کسب و پیشه هم به شما منتقل می شود باید صلح سرقفلی هم در دفترخانه انجام شود و یک صلحنامه هم به شما تسلیم شود.

چگونه صلح نامه سرقفلی بنویسیم ؟

اما در بعضی از قراردادها و در بعضی از معاملات که انجام می شود از آنجاییی که مستأجر قبلی محل سرقفلی تجاری از مالک اجازه انتقال به غیر آن را ندارد و لذا چون نمی تواند اجاره نامه ای قانونی و رسمی با شما برای اجاره دادن محل تجاری تنظیم کند و از سویی چون شما واقف به این موضوع هستید از این رو برای این که مالک و صاحب اصلی و رسمی ملک تجاری مطلع نشود، دو طرف چنین قراردادی معمولاً  یک نوشته ای بین خودشان تحت عنوان امانت نامه تنظیم می کنند و در کنار آن با مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی وکالتی را هم بین خودشان تنظیم می کنند تا آن فرد خریدار سرقفلی بتواند به جای مستأجر قبلی اقدامات قانونی را انجام دهد برای مثال خریدار جدید محل سرقفلی بتواند برود شهرداری، اداره ثبت آب و گاز و … و اگر مالک متوجه این قضیه شد بگوید من وکیل هستم یا در واقع ملک به امانت به من داده شده.

حتما بخوانید : هشدارهای حقوقی به صاحبین سرقفلی اماکن تجاری

تجربه وکلای برتر در باره نوشتن صلح نامه سرقفلی

اما تجربه من در وکالت ده ها پرونده با موضوع سرقفلی نشان می دهد که قضیه فوق برای دادگاه ها روشن است و اینکه این امانتنامه ها چه سرنوشتی پیدا می کنند برای اکثر محاکم مثل روز روشن است.

من محمدرضا فولادی به عنوان وکیل ملکی و بناینگذار هوش ملکی در ایران اصلاً توصیه نمی کنم که بدون اجازه مالک ملک تجاری بخواهید سرقفلی را از مستاجر آن محل تجاری بخرید و آن هم در شرایطی که در هاله ای از ابهام است. چون مستأجر اجازه انتقال ندارد و برای اینکه شما ارزان بخرید می آیید ازش وکالت می گیرید یا قرارداد امانت تنظیم می شود و بدونید که اگر مالک متوجه این قضیه شود می تواند حکم تخلیه را به راحتی بگیرد بنابراین اگر موجر اجازه داده و راضی است شما در کنار اجاره نامه باید صلحنامه هم دریافت کنید اما اگر سرقفلی و حق کسب و پیشه انتقال پیدا نمی کند و صرفاً اجاره ی ساده یک مغازه یا فروشگاه یا محل اجاره است صرف تنظیم اجاره نامه کافی است حالا یا اجاره نامه عادی می تواند باشد یا اجاره نامه رسمی هیچ فرقی درش نیست فقط تفاوتشان از نظر تخلیه در زمان اجرا است که متفاوت خواهد بود.


اگر سوال یا مشکل حقوقی درباره موضوع این مقاله دارید پایین همین صفحه کامنت بزارید

مشاور حقوقی ملک

محمدرضا فولادی هستم ، وکیل و متخصص دعاوی ملکی و قراردادها

با انجام مشاوره تخصصی قبل از هر معامله، قرارداد و معاملات ملکی خود را بیمه کنید

 


اشتراک گذاری این مطلب

8 دیدگاه دربارهٔ «چگونه صلح نامه سرقفلی بنویسیم+ویدیو»

  1. با سلام شما فرموده اید که برای سرقفلی صلح عمری به فرزندان بزنند در حالی که من به دو دفترخانه مراجعه کردم و گفتند بدون رضایت مالک صلح عمری نمی توانست بزنید پس چگونه پدرم سرقفلی را صلح عمری بزند چون مالک برای گرفتن صلح عمری نزدیک سیصد میلیون می خواهد و ما اکنون نمی خواهیم این مبلغ را پرداخت کنیم ولی پدرم می گوید این کار را زودتر انجام دهید ممنون می شوم راهکار بدهید

    پاسخ
    • سلام و درود
      کجا گفته ایم اول نشان بدهید موضوع چیست بعد به همان کسانی که به شما مشاوره دادند مراجعه کنید

      پاسخ
  2. سلام
    اینجانب مردی ۷۵ ساله هستم دارای دو واحد آپارتمان هر کدام حدود ۸۰۰ میلیون تومان و یک سرقفلی مغازه ۴ میلیارد تومان هستم و دو پسر و ۲ دختر داریم. من وصیت کردم که ۲ واحد آپارتمان به همسرم برسد و مغازه به فرزندانمان .
    اخیرا با همسرم دچار اختلاف شدیم ایشان میخواهد من تمام اموال خود را به شرط عمر بنام او کنم تا بعد از فوت من در اختیار ایشان باشد تا پس از فوت همسرم به بچه ها برسد که من مخالف هستم.
    مهریه ایشان ۳۵۰ سکه هست که من را تهدید می‌کند اگر این کار را نکنم مهریه را به اجرا میگذار‌د حتی پس از فوت من میخواهد به اجرا بگذارد.
    متاسفانه من پول کافی (مالیات و حق مالکانه و ..)که حدود ۶۰۰ میلیون تومان می شود برای انتقال رسمی سرقفلی بنام فرزندانم را ندارم .
    بهترین راهکار چیست برای انتقال سرقفلی بنام فرزندانم . تا بعد از فوت یا قبل از فوت من نتواند به مغازه دسترسی داشته باشد
    ایا میتوانم با قولنامه سرقفلی را انتقال دهم و یک وکالت به فرزندانم بدهم تا بعداز فوت من با پرداخت هزینه ها(مالیات و حق مالکانه و ..)انتقال سند انجام دهند؟

    پاسخ
    • سلام و درود
      دو راهکار دارید:
      راه اول همون که خودتون فرمودید
      راه دوم صلح عمری است و تا زمان حیات در اختیار شما و بعدش به فرزندان میرسد.

      پاسخ
  3. با عرض سلام
    چنانچه مستاجری که دارای سرقفلی و اجاره نامه رسمی از مالک بوده و حق اجاره به غیر را ندارد ، درصورتیکه مغازه را به دیگری اجاره دهد ، برای گرفتن حکم تخلیه آیا حتما نیاز به داشتن روگرفت اجاره نامه ایشان به شخص ثالث میباشد یا به طریق دیگری میتوان اقدام نمود!
    و در صورت گرفتن حکم تخلیه ، آیا باید نصف مبلغ سرقفلی پرداخت گردد!

    با تشکر از شما

    پاسخ
    • سلام و درود
      باید تامین دلیل کنید اگر ثابت شود سرقفلی نصف می شود. بهتر است حساب شده و با وکیل مشورت کنید. جهت مشاوره حضوری و اقدام با شماره
      ۰۹۱۲۵۰۲۲۶۶۷ هماهنگ کنید.

      پاسخ
    • با سلام شما فرموده اید که برای سرقفلی صلح عمری به فرزندان بزنند در حالی که من به دو دفترخانه مراجعه کردم و گفتند بدون رضایت مالک صلح عمری نمی توانست بزنید پس چگونه پدرم سرقفلی را صلح عمری بزند چون مالک برای گرفتن صلح عمری نزدیک سیصد میلیون می خواهد و ما اکنون نمی خواهیم این مبلغ را پرداخت کنیم ولی پدرم می گوید این کار را زودتر انجام دهید ممنون می شوم راهکار بدهید

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید