موارد تخلیه سرقفلی
موارد تخلیه سرقفلی
هنگامی که سرقفلی به معنایی که در قانون روابط موجر و مستاجر سال ۱۳۵۶ پیشبینی شده را بخرید، ضمن مزایایی که دارد، خطرات و محدودیتهایی نیز همیشه خریدار را سایه به سایه دنبال میکند از جمله موارد تخلیه سرقفلی
این نوع سرقفلی که به آن حق کسب یا پیشه یا تجارت گفته میشود این مزیت را دارد که حتی با تمام شدن مدت اجاره اما موجر حق درخواست کلیه تخلیه محل سرقفلی را ندارد مگر این که موارد تخلیه سرقفلی رعایت نشود
حتما بخوانید : فرق سرقفلی با حق کسب و پیشه – سرقفلی را قورت بده! |
موارد تخلیه سرقفلی در قانون
سرقفلی مخصوص محلهای تجاری مثل مغازه، فروشگاه و غیره است اما با توجه به روح قانون اجاره سال ۱۳۵۶ و رویه قضایی دادگاهها، اگر ملکی حتی با کاربری غیرتجاری از قدیم تاکنون مورد استفاده تجاری قرار گرفته است باز هم مستاجر دارای حق کسب یا پیشه در آن محل است.
خوب میرسیم به اینجا که مالک یا همان موجر با وجود انقضای مدت اجاره بازهم قدرت تخلیه محل سرقفلی را ندارد حال یک سوال مطرح میشود و آن اینکه آیا راهکاری برای تخلیه سرقفلی موضوع قانون روابط موجر و مستاجر سال ۵۶ وجود دارد یا خیر؟
در این قانون موارد تخلیه سرقفلی تعریف شده که با احراز و اثبات آنها از سوی موجر، دادگاه حکم به تخلیه سرقفلی صادر میکند و مستاجر که صاحب حق کسب و پیشه است باید آنجا را تخلیه و در اختیار مالک قرار بدهد.
با توجه به موارد تخلیه سرقفلی که برای طرح دعوای تخلیه در مکانها تجاری مشمول قانون سال ۵۶ پیشبینی شده است لذا وضعیت اینگونه سرقفلیها به مانند یک بمب ساعتی است و هر لحظه امکان انفجار را قابل تصور میباشد.
موارد تخلیه سرقفلی چیست ؟
محل سرقفلی اگر چه ششدانگ در اختیار مستاجر است اما تمام اقداماتی که در محل سرقفلی باید انجام گیرد منوط به اجازه مالک ملک میباشد. مثلاً تغییر شغل، نوسازی، تغییر دکوراسیون، انتقال به غیر و سایر موارد دیگر.
بسیاری از مالکین محل تجاری به دنبال روزنهای برای طرح دعوای تخلیه هستند تا آن را از دست مستاجر یا صاحب سرقفلی بقا ؟؟. پس اگر صاحب سرقفلی هستید باید ششدانگ حواستان را جمع کنید و قبل از هر اقدامی از کارشناسان و وکلای ملکی مشاوره اخذ کنید.
حتما بخوانید : آیا خرید و فروش سرقفلی بین ورثه یا شرکاء به معنای انتقال سرقفلی است؟ |
حتی بعضی از افراد هستند که به دنبال خرید ملکهایی هستند که دارای سرقفلی بوده و در اختیار مستاجر است. چون این ملک ارزان هستند و این دسته از افراد به امید استفاده از شگردها و تکنیکهای تخلیه اینگونه محل و مکانهای تجاری را به قیمت مناسب میخرند و با انواع راهکارها و طرح دعاوی متعدد علیه مستاجر او را عاصی کرده و سعی میکنند که به طمع دست یافتن به سرقفلی آن را از چنگ مستاجر در بیاورند.
بنابراین اگر مستاجر این مکانها هستید مراقب باشید گزک دست مالک ندهید.
ملکهایی که به آنها سرقفلی قانون اجاره سال ۱۳۵۶ یعنی حق کسب و پیشه تعلق بگیرد فقط تحت شرایط و ضوابط همان قانون ارکان تخلیه تعلق میگیرد و لاغیر.
سه مورد از موارد تخلیه سرقفلی
برای درخواست تخلیه اینگونه اماکن تجاری که مشمول قانون روابط موجر و مستاحر سال ۱۳۵۶ هستند راههای مختلفی وجود دارد اما ۳ راه از همه مهمتر است و بیش از سایر موارد شایع هستند و مورد استفاده موجرین قرار میگیرند که عبارتند از:
۱)- تخلیه محل سرقفلی (حق کسب و پیشه) به دلیل انتقال به غیر تحت هر شرایط و هر قراردادی.
۲)- تغییر شغل بدون هرگونه اجازه کتبی از موجر.
۳)- تغییرات در دکوراسیون داخلی یا بیرونی محل سرقفلی (حق کسب و پیشه) بدون اجازه موجر یا مالک آن ملک.
سلام خسته نباشید بنده صاحب ملک هستم ملکم رو میخوام بسازم جواز ساخت هم گرفتم مغازه هم ۱۵ سال هست که بسته هست و الان مالک سرقفلی خالی نمسکند من میتونم حکم تخلیه رو بگیرم چون قرارداد بستم مشارکت کنم با ملکه کناریم و اگر تا سال دیگه تحویل ندم باید ضرر و زیان پرداخت کنم
سلام و درود
بله امکانش هست. البته مشمول زمان میشه. اگر تهران هستید می توانیم در خدم ت شما باشیم.
منظور از تغییرات در دکوراسیون شامل آویز لوستر در انباری تجاری هم میشود؟
سلام و درود
در رویه فعلی تغییرات کوچک یا تغییراتی که به اساس ساختمان آسیب بزند از موارد تخلیه محل سرقفلی نیست
باسلام
ما ملکی کلنگی داریم که زیر آن ۴مغازه قرار دارد که سرقفلی انها قبلا واگذار شده .
حالا ما قصد تجدید بنا داریم وملک رو به یه سازنده دادیم وسازنده برای ملک جوازساخت گرفته که از ۴ مغازه ۱۲متری که ملک داشته تونسته ۳۶متر جوازتجاری بگیره .حالا ۳تاازصاحبهای سر قفلی حاضر به فروش سرقفلی نمیشن.
میگن بسازید بما مغازه باملکیت بدید.
حالا ما اگه شکایت کنیم اگر اینا حاضر به بلندشدن نشن چیکارباید بکنیم.
باتشکر
سلام و درود
اگر تهران هستید با ما تماس بگیرید جهت تخلیه محل سرقفلی
۰۹۱۲۵۰۲۲۶۶۷
باسلام و عرض ادب ، ملکی را که دارای یک مغازه است رو بیش از ده سال پیش خریده ام که صاحب آن بیش از سی سال است که درخارج از کشور زندگیمی کندو قبل از رفتن مغازه ملک مذکور را اجاره داده ( بنده ملک رو از وکیل صاحب ملک خریده ام ) و مستاجرکه از خارج رفتن موجر خبرداشته سالهاست که بدون استفاده مغازه را رها کرده و نه اجاره داده ونه تخلیه می کند ( مقداری آشغال در مغازه جا گذاشته ) . شخص موجردرایران وکیل دارد و شکایت هم کرده امامستاجر می گوید من از شخصی که در ایران نیست ملک را اجاره کرده ام و زیر بار تخلیه نمی رود . باتوجه به اینکه بالای بیست سال است که مستاجر کارمندکارخانه ایست ومغازه نیز بلااستفاده مانده و اجاره بهایی به موجر پرداخت نشده لطفا بفرمایید چگونه می شودمغازه رو بازپس گرفت و بنده خریدارملک که نقشی در اجاره دادن مغازه نداشته ام و قراربوده بعد از شش ماه از خریدملک مغازه تحویل بنده گردد باید چکارکنم . متشکر .
سلام و درود
باید بررسی شود که اجاره او مشمول چه قانونی است. اجازه ۵۶ یا ۷۶.
حتما با وکیل متخصص سرقفلی مشورت کنید.
با سلام وعرض ادب
پدر بنده ملکی را در شهرستان به طور صلحی به نامم کرده است.
این ملک دارای سه دهنه دکان است که سرقفلی انها را پدر بزرگم به افرادی که ظاهرا صاحب سرقفلی هستند واگذار نموده بود.
صاحبان سرقفلی این دکان ها بارها مورد سرقفلی را به افراد مختلفی اجاره داده اند والبته بدون کسب اجازه از ممالک که فعلا بنده هستم. و از طرفی بارها تغییر شغل داده اند و باز هم بدون اجازه.
علی الظاهر این موارد منجر به فسخ و ابطال سرقفلی دکان ها میشود .
سوال بنده این است که بنده باید از کجا ادله جمع اوری کنم؟
و در بدو امر از کجا اغاز کنم؟
ممنون میشوم راهنمایی ام کنید
با تشکر
سید فرهاد شهدایی
سلام و درود
بهتر است به یک وکیل متخصص سرقفلی مراجعه کنید چون کار حساسی است. اول باید تامین دلیل کنید سپس اقدام قضایی