روش تمدید اجاره نامه
یکی از دغدغه هایی که معمولاً مستأجرین هنگامی که به روزهای پایانی یا ماههای پایان اجاره میرسند دارند این است که آیا موجر با تمدید دوباره اجاره موافقت میکند یا خیر؟ به همین خاطر معمولاً در اجاره نامهها بندی یا مادهای به این موضوع اختصاص داده شده که یک ماه قبل از پایان مدت اجاره اگر مستأجر قصد تخلیه ملک را دارد باید این موضوع را به موجر اطلاع دهد. حال اگر مستاجر بخواهد اجاره را تمدید بکند نحوه درست و قانونی تمدید اجاره نامه چگونه است؟
روش تمدید اجاره نامه چگونه است؟
اگر قرار است که اجاره نامه را تمدید کنید یک چهارچوب خاصی را از نظر قانونی و حقوقی باید رعایت کنید. بعضی از افراد را میبینیم که سه یا چهار سال به صورت شفاهی در محلی به عنوان مستاجر مستقر هستند ولی با همان اجارهنامه قبلی و قدیمی.
در اینجا خطری که برای مستأجرین وجود دارد این است که اگر این قرارداد تمدید شده و این تمدید مکتوب نبوده و بین طرفین قرارداد اجاره صورتجلسه ای برای تمدید اجاره تنظیم و نوشته نشده باشد در این وضعیت موجر آن محل استیجاری هرگاه بخواهد میتواند از طریق شورای حل اختلاف نسبت به تخلیه ملک اقدام کند.
روش تمدید اجاره نامه به صورت صحیح و قانونی
بنابراین برای جلوگیری از عواقب این چنینی لازم است که تمدید اجاره نامه به صورت قانونی و مکتوب توسط موجر و مستاجر یا نمایندگان یا وکلای آنها تنظیم شود. برای تمدید اجاره نامه اصلا نگران نباشید روش تمدید اجاره نامه خیلی آسان است. کافی است که شما در پشت اجارهنامه قبلی قید کنید که این اجاره نامه با همه شرایط برای مدت یک سال دیگر از این تاریخ تا این تاریخ تمدید شد.
اگر قرض الحسنه یا ودیعه یا پول پیش یا اجاره بها افزایش پیدا کرده باشد بازهم این موارد را در قسمت تمدید اجاره نامه قید کنید. همین مقدار کافی است. اما اگر تمدید اجاره به صورت مکتوب نوشته نشود یا در پشت اجاره نامه چیزی درباره تمدید اجاره نامه قید نکنید با چالش و مشکل حقوقی مواجه خواهید شد.
بنابراین در پایان این مقاله آموزشی و حقوقی درباره تمدید روش تمدید اجاره نامه ، مجدداً تأکید میکنم که اگر مستاجر هستید حداقل یکماه پیش از پایان مدت نظر خود را درباره تمدید و یا عدم تمدید به صورت رسمی و با ارسال اظهارنامه به موجر یا نماینده او اطلاع بدهید. تماس تلفنی یا ارسال پیامک خیلی کافی نیست و خیلی نمیتواند دستاویز و مستند حقوقی محکمی برای شما در دادگاه یا شورای حل اختلاف در زمان بروز اختلاف باشد.
باسلام
یک واحد آپارتمان جهت زن و شوهری پارسال خریداری شدو با توجه به کسری وجه آپارتمان به رهن داده شد.سند آپارتمان به نام خانوم بوده و شوهر ایشان اجاره نامه را امضاء کرده اند و در حال حاضر در شرف طلاق و جدایی میباشند و هیچکدام از طرفین با توجه به اتمام قرارداد اجاره وجه رهن مستاجر را نمی پردازند.
خواهشمند است راهنمایی بفرمایید.
باتشکر
سلام و درود
کار از اول اشتباه انجام شده. بنابراین پاسخ دقیق و حقوقی مناسبی نمیشه داد مگر اینکه موضوع با توافق حل بشود. لذا حتی مالک که زوجه است می تواند نسبت به این موضوع از شوهرش و مستاجر و مشاور املاک شکایت بکند چون مصداق انتقال منافع مال غیر است. اما مستاجر می تواند برای مطالبه طلبش به شوهر مالک رجوع کند چون پول قرض الحسنه را به او داده است.