رفع تصرف عدوانی
دعاوی رفع تصرف عدوانی شامل چه مواردی میشود
این موضوع در قانون آیین دادرسی مدنی شامل سه نوع دعوا می شود که عباتند از دعوای رفع تصرف عدوانی، دعوای رفع ممانعت از حق و دعوای رفع مزاحمت از حق. مطلبی که در این ویدیو ارائه می شود شامل دعوای رفع تصرف عدوانی از نوع حقوقی است. در این دعوا خواهان دعوا کسی است که مدعی است کسی یعنی خوانده ملک موضوع دعوا را بدون حق و اجازه از تصرف او خارج کرده است.
حتما بخوانید : دعوای تحویل و تسلیم ملک یا مبیع |
نکته جالبی که در ابن دعوا مطرح است این است که لازم نیست خواهان و طراح دعوا مالک ملک باشد. همین که ثابت شود خواهان قبل از تصرف متصرف ملک را در تصرف خود داشته و به اصطلاح سبق تصرف در ملک داشته و خوانده پس از او ملک را تصرف کرده کافی است تا دادگاه وارد رسیدگی شود. لذا ضرورتی ندارد که ملک رسما به نام خواهان دعوای رفع تصرف عدوانی حقوقی باشد.
دعاوی رفع تصرف عدوانی شامل چه اموالی می شود
این دعوا فقط شامل اموال غیرمنقول است. مانند زمین، ویلا، آپارتمان و خانه یا باغ و امثال آنها. بنابراین نمی توان نسبت به اموال منقول اقدام به طرح دعاوی تصرف عدوانی کرد مانند خودرو، موتور سیکیلت جز اموال منقول هستند. همچنین قابل ذکر است که شرکا نیز می توانند نسبت به تصرفات غیرقانونی در ملک مشاع اقدام به طرح دعوای عدوانی را مطرح کرد. برای مثال اگر یکی از مالکین یک ساختمان در قسمت مشاعات تصرف غیرقانونی و بدون اذن سایر مالکان داشته باشد می توان علیه او اقدام به طرح دعاوی رفع تصرف عدوانی مطرح نمود. مانند گذاشتن خودرو یا موتور یا سایر وسایل شخصی در راه پله و سایر مشاعات و حتی پشت بام یا در حیاط مشاعی.