اراضی بایر

اراضی بایر چیست ؟

اراضی بایر چیست ؟

 

یکی از انواع اراضی، اراضی بایر هستند. زمین هایی که سابقه احیا و عمرانی داشته‌اند ولی همینک به علت اعراض و یا عدم بهره‌برداری لدون عذر موجه به مدت بیش از پنج سال متوالی متروک مانده باشد اراضی بایر اطلاق می‌شود.

حتما بخوانید : اراضی موات

اراضی بایر چیست ؟

با این تعربف نتیجه می‌گیریم که اراضی بایر زمین ها و املاکی هستند که در گذشته توسط اشخاصی مورد استفاده قرار گرفته‌اند و سپس بنابر دلایلی بدون استفاده رها شده‌اند و هیچ گونه استفاده‌ای از آن ها نمی‌شود. مشروط بر اینکه مالک آن عذر و بهانه قانونی بر عدم استفاده از زمینش نداشته باشد و الا گار مالک به دلیل بیماری امکان بهره‌برداری از ملکش را حتی بیش از پنج سال نداشته باشد این نوع زمین ها بایر محسوب نمی‌شوند.


اگر سوال یا مشکل حقوقی درباره موضوع این مقاله دارید پایین همین صفحه کامنت بزارید

مشاور حقوقی ملک

محمدرضا فولادی هستم ، وکیل و متخصص دعاوی ملکی و قراردادها

با انجام مشاوره تخصصی قبل از هر معامله، قرارداد و معاملات ملکی خود را بیمه کنید

 


اشتراک گذاری این مطلب

10 دیدگاه دربارهٔ «اراضی بایر»

  1. سلام .من چند تا سوال داشتم
    ۱.بعد از فوت پدر سرپرستی ما افتاد دست برادر بزرگتر بنده ۱۴ سال داشتم .برادرم چند قطعه زمین را فروخته بدونه اطلاع ما..
    ۲.من بیست سال داشتم دوباره بدونه اطلاع ما ۲ قطعه زمین کشاورزی فروخته.
    آیا ما میتوانیم زمینها را پس بگیریم
    ممنون میشم راهنمای بفرمایید

    پاسخ
    • سلام و درود
      بله و حتما با وکیل مشورت کنید برای ابطال معاملات انجام شده

      پاسخ
  2. سلام خسته نباشی یک رشته قنات ارثی مال پدر بزرگ وپدرم الان مال من ۱۵ سال بخاطر خشک سالی اب خشک شده هرچی مدارک قدیمی بود گم شدن نامه از شورا دهیاره شاهد تعید کردن قنات مال اینها رفتم منابع طبعی گفتن موات و بیست دهن جاه داره دوربر زمین ها مال قنات لطفا راهنمای کنید چگونه احیا کنم وسند بگیرم ممنون

    پاسخ
    • سلام و درود
      شما باید تامین دلیل کنید از طریق شورای حل اختلاف مبنی بر مالکیت گذشته تا ثبل از خشکسالی.
      دوم استشهادیه تهیه کنید از اهالی محل و دهیار
      سپس دعوای اثبات مالکیت مطرح کنید

      پاسخ
  3. با عرض سلام وادب اراضی اوقافی در محدوده روستا که به علت بی ابی و نداشتن خاک مناسب بیش از ۱۵ سال هیچ کشتی در ان انجام نشده و تبدیل به اراضی بایر شده است (طبق تعریف اراضی بایر ) مستاجرین اراضی اقدام به قطعه و فروش اراضی موصف کرده اند و خریدارن قطعات کوچک ۲تا۵ هزار متر اقدام به ساخت باغچه وبا تانکر و سایر روشها اقدام به ابیاری میکنند . ]یا باتوجه به اینکه اراضی بایر بوده و در حال حاضر توسط خرده مالکان تبدیل به باغچه شده است شامل تخریب و قلع وقم توسط جهاد کشاورزی یا اوقاف و منابع طبیعی می گردد یاخیر ؟ ممنون

    پاسخ
    • سلام و درود
      بایر بودن آن باید احراز شود که در این صورت اقدام به قلع و قمع خواهد شد.
      با هدف رعایت حقوق افراد، در خصوص تشخیص موات بودن املاک دولتی، قانونگذار کمیسیون ماده ۱۲ قانون زمین شهری را پیش بینی نموده است.

      پاسخ
  4. اگه یک اراضی آبی با شیب ۱۳درصد داشته باشیم و این زمین نزدیک و اول حوضه آبریز باشه ،میتونم شیب برداری انجام بدیم و شب ان را به صفر برسونیم آیا مانعی وجود ندارد؟؟؟

    پاسخ
    • سلام و درود
      بدون رضایت سایر مالکین دارای حق مکتسب نمی شود

      پاسخ
  5. سلام من یک سوالی دارم من اگر در جایی دور از شهر و یا روستا در مکانی شرایط حیاط باشد خانه ای بسازم بدون خرید ان زمین و اقدام‌ اباد کردنوان مکان بکنم ایا دولت میتواند مشکلی برای من به وجود بیاورد در زمینه تخریب ملک یا تصاحب زمین به زور

    پاسخ
    • سلام و درود
      بله صد در صد. چون اراضی خارج از محدوده شهر در اختیار دولت است و امکان احیا ندارند و ممکن است بعضا جزء اراضی ملی یا مراتع یا اوقاف و امثالهم باشند. پس خانه ات را روی آب بنا نکن.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید